Meet Renel Team – Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης

Ποιος είναι ο ρόλος του τμήματός σου, Έρευνας & Ανάπτυξης στη Renel;

Το τμήμα Ε&Α, του οποίου έχω το προνόμιο να ηγούμαι, έχει να κάνει με την προώθηση της καινοτομίας στον ενεργειακό τομέα. Η ομάδα μας είναι παθιασμένη με την υπέρβαση των ορίων του δυνατού. Εξερευνούμε νέες ευκαιρίες και υιοθετούμε τεχνολογίες αιχμής για να δημιουργήσουμε καινοτόμες λύσεις που προάγουν τον τομέα μας. Ο ρόλος μας είναι να προωθήσουμε την καινοτομία και τον μετασχηματισμό στον ενεργειακό και ηλεκτρομηχανολογικό τομέα.

Ποιο πεδίο έρευνας σε εμπνέει περισσότερο;

Προσωπικά, βρίσκω έμπνευση στον συνεχώς εξελισσόμενο τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η προοπτική αξιοποίησης των πόρων της φύσης, όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια, για τη δημιουργία βιώσιμων, καθαρών ενεργειακών λύσεων για το μέλλον είναι συναρπαστική και απαραίτητη. Ταιριάζει απόλυτα με την αποστολή μας στη Renel να συνεισφέρουμε σε έναν πιο πράσινο, πιο βιώσιμο κόσμο. Ο δεύτερος τομέας που με ενθουσιάζει πραγματικά είναι η ηλεκτροκίνηση. Καθώς προχωράμε προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον, η ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων είναι μια εμπνευσμένη λεωφόρος. Είμαστε αφοσιωμένοι στην έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που συνδυάζουν συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με ηλεκτροκίνηση.

Πού βρίσκεται το μέλλον του ενεργειακού τομέα;

Το μέλλον του ενεργειακού τομέα βρίσκεται στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα. Οδεύουμε προς έναν κόσμο όπου οι καθαρές πηγές ενέργειας, η ενεργειακή απόδοση και οι φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές είναι πρωταρχικής σημασίας. Στο τμήμα Ε&Α, δεσμευόμαστε να είμαστε στην πρώτη γραμμή αυτής της μετάβασης, διαμορφώνοντας ενεργά το μέλλον με τις καινοτόμες προσεγγίσεις και λύσεις μας.

Πώς νιώθεις ως επικεφαλής ενός τμήματος που αποτελείται μόνο από γυναίκες επιστήμονες;

Η ηγεσία ενός τμήματος εξαιρετικών γυναικών είναι απίστευτη τιμή. Είμαι περήφανος που συνεργάζομαι με μια ομάδα που φέρνει διαφορετικές προοπτικές, δημιουργικότητα και αποφασιστικότητα στα έργα μας. Είναι απόδειξη του γεγονότος ότι η καινοτομία δεν γνωρίζει όρια φύλου. Είμαι ενθουσιασμένη που βλέπω τον αντίκτυπο που θα έχουμε στον τομέα μας.

Ποια είναι μερικά πρόσφατα έργα στα οποία εργάστηκε το τμήμα σου;

Είμαστε περήφανοι για το ποικίλο φάσμα καινοτόμων έργων που ήρθαν πρόσφατα στη ζωή στο τμήμα μας. Αυτά περιλαμβάνουν τη χρήση τεχνολογίας αιχμής όπως τα drones και η μηχανική εκμάθηση για επιθεωρήσεις, η οποία όχι μόνο βελτίωσε την αποτελεσματικότητα, αλλά και βελτίωσε την ασφάλεια. Επιπλέον, η ομάδα μας έχει αναπτύξει έξυπνους σταθμούς φόρτισης που ενσωματώνουν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και χρησιμοποιούν μοντέλα IoT, καθιστώντας τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων πιο βιώσιμη και αποτελεσματική. Επιπλέον, έχουμε επικεντρωθεί στη βελτιστοποίηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων για την αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας, συμβάλλοντας σε ένα πιο πράσινο και ενεργειακά αποδοτικό μέλλον.